Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, τα εγκαίνια του Πρότυπου Αυτοδιοικητικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας του ΣΠΑΥ και εν συνεχεία η Α’ Γενική Συνέλευση του νεοσύστατου Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων (Ελ.Δ.Α.Π.), ενός Δικτύου που αναπτύχθηκε με στόχο την εγκαθίδρυση ενός αυτοδιοικητικού μοντέλου συνεργασίας και διεκδικήσεων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, πάντα με γνώμονα τις αρχές της Ανθεκτικότητας και της Αειφορίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι 138 ιδρυτικοί Δήμοι- μέλη του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων, καθώς και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο π. Υπουργός και Βουλευτής Τάκης Θεοδωρικάκος, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ραλλία Χρηστίδου, ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, και άλλοι.
Η εταιρεία μας, ως βασικός επιστημονικός συνεργάτης του Ελ.Δ.Α.Π., ανέλαβε την εκπόνηση και παρουσίαση της επιστημονικής έρευνας με στόχο την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και των αναγκών των Δήμων – μελών του Δικτύου στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Επόμενος στόχος, η προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης Πολιτικής Προστασίας και η διεκδίκηση των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων, προκειμένου οι πόλεις μας να καταστούν ασφαλείς και ανθεκτικές.
Η επιστημονική ομάδα της εταιρείας “SMR Consultants” χαιρετίζει με ζέση όλες τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης και διαθέτουν πανελλαδικό πρόσημο, στοχεύοντας στην οικοδόμηση σύγχρονων και καινοτόμων κοινωνιών, που προστατεύουν τόσο τους πολίτες τους, όσο και το φυσικό περιβάλλον.